☆

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Ikkunanpoka peili ja decoupage askarteluja

Meidän on pitänyt jo kauan aikaa hankkia eteiseen tai kuistiin peili. Keksinkin, että hyödynnetään peilin teossa vanhoja ikkunanpokia,joita meillä on omasta takaa aika lailla. Tästä tulikin sitten oikeastaan miehen projekti. :D Hän otti pokasta alareunan irti irrottamalla puutapit ja näin hän sai vedettyä ikkunan kokonaisena ja ehjänä pois. Peiliä meillä olisi ollut myös itsellä, mutta se on sen verran vanhaa, että vääristää aika paljon. Niinpä menin tilaamaan paikallisesta lasiliikkeestä mittatilauksena oikeankokoisen peilin. No, ettei homma olisi ollut liian helppoa, vanha ikkuna oli paksuudeltaan 3mm ja uusi peili 4mm. Onneksi mies sai rälläkällä hiottua pokien urat leveämmiksi. Peili pujotettiin pokien sisään ja alareuna laitettiin takaisin paikoilleen. Valmista tuli! :) Peilille löytyikin sopiva paikka kuistista.
Hyvää kuvaa peilistä oli hieman hankala saada niin, ettei olisi itse seissyt suoraan sen edessä. :)
Vähän jo jouluttaa? ;)
Pokille ei tarvinnut tehdä mitään. Ne olivat hyvän väriset ja hienosti kuluneet juuri sellaisenaan.
Perjantai-iltana minulla oli mukavasti aikaa askarella. Levitin kaikki tarvikkeet ruokapöydälle ja aloitin. Sen verran on iloisia tapahtumia ollut lähipiirissä ja isänpäiväkin on jo tulossa, että kaikkiaan viisi korttia tuli tehtyä. Sen jälkeen koristelin hieman virkkaamiani ja tärkkäämiäni sydämiä. Näistä postaukset myöhemmin. Viimeiseksi koristelin Sinellistä ostamani sukan ja pari sydäntä kankaalle tarkoitetun decoupage-lakan ja decoupage-paperin avulla. Sukka näkyikin jo ylemmissä kuvissa.
Kun lakka oli kuivunut, koristelu jatkoi nappien ja pisinauhojen kera.
Valmiit koristeet.
 Mukavaa alkavaa viikkoa!

13 kommenttia:

  1. Taitava mies sinulla! :) Peilistä tuli aivan ihana! Ja kauniita käsitöitä olet tehnyt, pitääkin hankkia tuota kankaalle tarkoitettua decoupagea! Mukavaa marraskuun alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja onneksi hän jaksaa toteuttaa mun päähänpistoja. ;) Tuo kankaalle tarkoitettu decoupage-lakka on kyllä tosiaan kätevää. Mukavaa marraskuun alkua myös sinulle! :)

      Poista
  2. Ihastuttavan rouhea peili ja kivat, vähän jouluiset, käsityöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rouhea peili sopii kivasti yhteen noiden ruostuneiden avainten ja lyhdyn seuraksi. Joulu hiipii pikkuhiljaa mieleen ja askarteluihinkin. :)

      Poista
  3. Peilin voisin ottaa meillekin ;) ihana! olet taitava askartelija ;)

    VastaaPoista
  4. Kaunis peili :)
    En tiennytkään, että tuota lakkaa voi käyttää kankaalle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tämä lakka olikin tosiaan juuri kankaalle tarkoitettua. Sitä saa ainakin Sinellistä. :)

      Poista
  5. Moikka Marianne ja tervetuloa Sydämellä tehtyä lukijaksi <3 Kurkistin äsken tänne sinun ihanaan blogiin ja ompa kaunista!!! Lukijaksi piti heti värväytyä tottakai :) On kyllä mukava löytää uusia blogi tuttavuuksia, tää on ihan oma maailmansa! Oikein on keitettävä teekuppi ja tultava peremmälle kotiisi, mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiva, että tulit pistäytymään ja tervetuloa lukijaksi. :) Totta, on mukavaa, kun löytää samanhenkistä porukkaa eri blogien kautta. :)

      Poista
  6. Teillä on tosi kaunis kuisti!
    Vanhat ikkunanpokat ovat todella kauniita! Yksi on meillä tuolla parvekkeella odottelemassa maalausinspiraatiota, sillä aikaisemmin olin ajatellut maalata ikkunanlasit liitutaulumaalilla. ;) Nyt en enää osaa päättääkään, että maalatakko vai ei, sillä tuollaisenaankin se on tosi kiva. ;)
    Decoupage-askartelu on tosi koukuttavaa! :) Ihania juttuja olet askarrellut! <3

    Mukavaa viikonlopun alkua sinulle! :)

    T: Emppu / Iloa & Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi! <3 Hyvä idea tuo liitutaulumaalin käyttö. Voisinkin ehkä kokeilla sitä yhteen vanhaan ikkunaan, kiitos vinkistä. :) Mukavaa viikonloppua myös sinulle! :)

      Poista
  7. Upea peili, näyttää kyllä tosi hyvältä :) Meilläkin mietinnässä josko teetettäisiin yksi peili mittatilauksena. Ihana idea ottaa peilin runko ikkunapokista :p

    VastaaPoista

Kiitos kaunis jättämästäsi kommentista, ajatuksesta, palautteesta! ♡